BlueSpot-kohdevalo

Linde Material Handlingin kehittämä BlueSpot on tehokas lähestymisvaroitin trukin läheisyydessä liikkuville. 

Työtapaturmista merkittävä osa syntyy työpaikoilla liikuttaessa ja tavaroita siirreltäessä. Mitä enemmän työpaikalla on sisäistä liikennettä, erilaisia koneita ja laitteita sekä kuljetettavaa tavaraa, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomiota turvallisuutta parantaviin tekijöihin. Yhtenä ratkaisuna parempaan työturvallisuuteen Linde on kehittänyt trukin lähestymisestä varoittavan BlueSpot-kohdevalon. Patentoidun BlueSpotin tarkoitus on parantaa työturvallisuutta trukkien työskentelyalueilla tehokkaasti ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Perinteiset peruutushälyttimet saatetaan kokea häiritseviksi ja jopa kytkeä pois päältä.

BlueSpot-kohdevalo on tarkoitettu asennettavaksi trukin ohjaamon yläkulmaan. Valaisin itsessään koostuu kahdesta energiatehokkaasta, erittäin kirkkaasta ja pitkäikäisestä LED-valosta. Valo voidaan asentaa näyttämään peruutussuuntaan, pääajosuuntaan tai vaikka molempiin suuntiin. Valo suunnataan siten, että se heijastaa suuren sinisen täplän lattialle muutaman metrin trukin edelle. Täplä näkyy erittäin hyvin kirkkaassakin valaistuksessa ja varoittaa näin tehokkaasti risteävää jalankulku- sekä muuta liikennettä. BlueSpot-valo on saatavilla myös punaisena, ja väri voidaan valita olosuhteisiin parhaiten sopivana.

BlueSpotin tuomat hyödyt:

  • trukki havaitaan ajoissa
  • ​minimoi onnettomuusriskit
  • parantaa työntekijöliden turvallisuutta
  • tuottava ja joustavasti toimiva logistiikka

Käyttökokemukset ovat olleet hyviä. Sekä trukinkuljettajat että muut varastossa liikkuvat henkilöt ovat arvostaneet BlueSpot kohdevalon ”hiljaista” lisäturvaa. BlueSpot-kohdevalo on saatavilla kaikkiin uusiin Linde-trukkeihin ja se voidaan asentaa myös jälkikäteen.